Creative’s Textiles op maat gemaakt voor de matrasindustrie » BedTimes Magazine

De divisie Slaapcomfort van Beverly Knits maakt gebruik van haar team en technische expertise om haar aanbod aan beddengoed uit te breiden

Beverly Knits executives Ron Sytz, links, chief executive officer, en Rich Pattinson, president, staan ​​in Creative’s ontwerpstudio in Gastonia, North Carolina. Beiden zijn werktuigbouwkundigen en Sytz is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling.

Creative naait een groeiend succesverhaal op het gebied van matrasstof en bekleding.

Met de slogan “The Power of Sleep Starts Here” blijft Creative de breedte en diepte van zijn aanbod aan matrassen uitbreiden. Die stoffen en hoezen zijn favoriet bij steeds meer matrasfabrikanten die op zoek zijn naar stijlvolle, hoogwaardige matrasmaterialen, zegt het bedrijf.

Creative Ticking (ongeveer een jaar geleden omgedoopt tot Creative) werd in 2006 door Ron en Janet Sytz gelanceerd als de afdeling beddengoedspecialiteiten van Beverly Knits, een van de grootste rondbreisters van het land. Dat bedrijf werd in 1980 opgericht door de ouders van Ron, Robert en JoAnn Sytz.

Tegenwoordig herbergt Beverly Knits, gevestigd in Gastonia, North Carolina, een van de grootste breiactiviteiten in het land, met een oppervlakte van 450.000 vierkante meter in zes faciliteiten met een personeelsbestand van ongeveer 370.

Uitgebreide expertise

Hightech breimachines vormen het kloppende hart van het bedrijf. Ze produceren in totaal meer dan 300 stoffen voor de markten voor activewear, auto’s, industrie, intieme kleding, medische producten en outdoorproducten.

De technische teams achter die stoffenproducten – en klanten – brengen frisse ideeën naar Creative, dat een internationaal team van ontwerpers heeft met ruime ervaring in de beddengoedmarkt. “Continue innovatie en onderzoek en ontwikkeling” zijn kenmerken van Creative’s benadering van de markt, zegt Ron Sytz, chief executive officer van Beverly Knits en Creative.

Een voorbeeld van productcrossover: rekbare, ademende matrashoezen die zijn geïnspireerd op ontwerpen in sportkleding.

Creative betrekt ook stoffen en hoezen, waaronder geweven boorden en luxe rayon paneelstoffen, van partner Maes Mattress Ticking in Zwevegem, België, en partners in Turkije. De meeste breiactiviteiten bevinden zich in de Carolinas.

Gezien het scala aan breimachines in de armada van Beverly Knits, heeft Creative de juiste apparatuur klaar om matrasstoffen en hoezen te produceren in alle prijsklassen, van instapstoffen tot high-end aanbiedingen, zeggen ambtenaren.

Innovatie en variatie

Knip- en naaibewerkingen vormen een groeiend onderdeel van Creative’s productportfolio. De brei- en knip-en-naaifaciliteiten bevinden zich in een van de Creative-fabrieken in de regio Gastonia, wat zorgt voor een snelle doorlooptijd bij de ontwikkeling van productmonsters. Een andere knip-en-naai-operatie is gevestigd in Hemingway, South Carolina. Grotere knip-en-naai-orders worden geproduceerd in partnerfabrieken in Mexico.

In de afwerkingsafdeling van Beverly Knits beweegt matrasstof naar de kamers waar een afwerkingsproces zachtheid en verkoelende eigenschappen vasthoudt.

De knip-en-naaiproducten van Creative omvatten matrashoezen, lakens, kussens, toppers, ledikanten en bedden voor huisdieren. De knip-en-naaiproducten helpen de groei in het direct-to-consumer-kanaal te stimuleren, zeggen functionarissen.

Ron Sytz zegt dat de bekwaamheid van Beverly Knits en het grote, diverse klantenbestand lonend zijn op de matrasmarkt.

“We zijn verticaal geïntegreerd, van breien en afwerken tot knippen en naaien”, zegt hij. “Dit stelt ons in staat om doorheen het hele proces te innoveren en het geeft ons korte doorlooptijden voor de ontwikkeling van matrashoezen. We zijn uniek omdat we aan veel andere markten leveren en daarom brengen we een grotere verscheidenheid aan breisels op de markt voor beddengoed.”

Hij prijst ook de toewijding van het bedrijf aan innovatie, waarvan hij zegt dat het matrasstof levert die zich onderscheidt van de concurrentie.

“Onze innovatie in nieuwe gepatenteerde technologieën en processen is een belangrijke kernkracht”, zegt Sytz. “We ontwikkelen voortdurend baanbrekende stoffen en hebben nieuwe patenten in de maak. Dit wordt gedreven door ons buitengewoon sterke technische team en goede marktkennis.”

Een deskundig team

Die technische expertise begint aan de top van het bedrijf. Ron Sytz en Rich Pattinson, president van Beverly Knits, zijn beide mechanische ingenieurs, en Sytz is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling, wat leidde tot de introductie van de gepatenteerde Flame Fence-brandbarrière.

“Ron kent garen, hij kent breien en hij denkt in 3D”, zegt Pattinson, die ongeveer twee jaar geleden bij het bedrijf kwam.

Rons zoon, Parker, directeur bedrijfsontwikkeling, zegt dat Creative met succes een aantal belangrijke plekken op de matrassenmarkt heeft veroverd.

“Onze FR-inherente stoffen en speciaal ontworpen hoezen zijn twee van onze niches”, zegt hij. “We hebben unieke afwerkingsmogelijkheden die ons in staat stellen een breed scala aan merken aan te bieden – op maat gemaakt voor onze klanten – om hen te helpen de beste producten tegen de beste prijs voor de consument te brengen.”

Hij is de derde generatie van de Sytz-familie in het bedrijf en Parker Sytz werkt samen met een aantal nieuwe leidinggevenden.

“We hebben een nieuw team van verkoop- en ontwerpmedewerkers bij Creative met een sterke achtergrond in de beddengoedindustrie”, merkt hij op. “Dat team, in combinatie met het technische kernteam van Beverly Knits, geeft ons een sterke voorsprong om nieuwe producten te ontwikkelen en ons bedrijf te laten groeien. Het is een spannende tijd voor Creative.”

Het nieuwe team wordt geleid door Camilla Franklin, veteraan in de matrasindustrie, vice-president van design en marketing, en wordt ondersteund door een grotere capaciteit die Beverly Knits heeft toegevoegd aan haar fabrieken in Gastonia.

“We blijven groeien in bestaande markten en breiden ook uit, met nieuwe fabrieken voor zowel breien als afwerken, die elk nieuwe mogelijkheden toevoegen”, zegt Parker Sytz. “De grootste verandering bij Creative is ons nieuwe team en onze focus op beddengoed en slaapoplossingen. Met onze gecombineerde jarenlange ervaring verwachten we te blijven groeien en nieuwe introducties op de markt te brengen.”

De knip-en-naaiactiviteiten van Creative, die plaatsvinden in fabrieken in Noord- en Zuid-Carolina, groeien in vraag, zeggen ambtenaren. Matras- en kussenslopen behoren tot de producten die de knip- en naaiafdelingen leveren.

De uitbreidingen omvatten een toevoeging aan fabriek 1, de oorspronkelijke fabriek van het bedrijf in Gastonia, en een nieuwe afwerkingslijn in de nabijgelegen fabriek 3, waar de Altus Finishing-technologie van het bedrijf is gevestigd. Beverly Knits nam vier jaar geleden Altus Finishing over. De Altus-technologie maakt gebruik van een temperatuurinstellingsproces om de belangrijkste kenmerken van de stof en speciale afwerkingen vast te leggen, zoals die voor verkoeling en antimicrobiële eigenschappen.

Beverly Knits heeft vijf fabrieken in de directe nabijheid in Gastonia, evenals de fabriek in Hemingway.

Volgens Parker Sytz zal het handhaven van zijn normen op hoge kwaliteit een sleutel zijn tot toekomstig succes. “De toewijding van ons team om ervoor te zorgen dat projecten op tijd worden uitgevoerd en dat de kwaliteit van de productie hoog blijft, zal ons op het pad van groei houden”, zegt hij.

creditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Comfortchallenge.nl
Logo
Shopping cart